De Beste Deurbel
10 Deurbel installatie tips voor beginners

10 Deurbel installatie tips voor beginners

Geplaatst door 11-04-2023 13:03 door Rianne Wesselink

Deurbelinstallatie kan ongetwijfeld intimiderend zijn, vooral voor onervaren doe-het-zelvers. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het proces niet per se moeilijk is - in feite kan iedereen het doen met een beetje geduld en kennis van de eenvoudigste tips. Met dat in gedachten is hier een snelle gids voor nieuwelingen die proberen zelf hun deurbellen te installeren:

  1. Raadpleeg de instructies van de fabrikant: Ongeacht eerdere ervaring is een van de eerste stappen die elke installateur moet nemen het raadplegen van de instructies van de fabrikant voor het specifieke model deurbel dat wordt geïnstalleerd. Verschillende merken en modellen hebben vaak een aantal belangrijke overwegingen die besproken moeten worden voordat de installatie begint.

  2. Investeer in het juiste gereedschap: Het gereedschap dat gebruikt wordt voor de installatie van een deurbel kan variëren, maar veel gebruikte items zijn een platte schroevendraaier, een boormachine (met verschillende bits) en draadstrippers. Het is belangrijk om rekening te houden met de gebruikte soorten schroeven en bedrading, want dat kan van invloed zijn op hoeveel en welke soorten gereedschap nodig zijn.

  3. Lokaliseer je bestaande deurklokken: Bij alle bestaande deurbellen met één interface met bedrading is de bel meestal te vinden achter de bestaande wandschakelaar. Sluit de stroom naar het deurbelsysteem af bij de stroomonderbreker en ga dan verder met de installatie.

  4. Bedraad het nieuwe platform: Gebruik, voordat je gaat bedraden, het juiste montagegereedschap (bijv. schroeven) om het nieuwe deurbelplatform vast te zetten. Als die stap voltooid is, leg je de elektrische draden van de plaats van het belsignaal naar het deurbelplatform.

  5. Bereid de draden voor: Zorg ervoor dat zowel de hardwire draden als de 16V / 10VA transformator naar behoefte zijn afgeknipt en gestript; dit moet gebeuren vóór verdere detailgerichte installatiestappen. Dit vergemakkelijkt ook de rest van het installatieproces.

  6. Bevestig de draadverbinders: Gebruik voorzichtig de juiste draadverbindingen om het klokkenspel aan het platform te bevestigen, en zorg ervoor dat alle verbindingen goed vastzitten.

  7. Verbind het platform en het klokkenspel: Met het juiste gereedschap en hardware is het belangrijk om het platform en het klokkenspel netjes en stevig samen te voegen; dit garandeert uniformiteit met de rest van de installatie.

  8. Bouw de oude eenheid om indien nodig: Voor degenen die een nieuwer model willen installeren en de bestaande eenheid willen behouden, is het belangrijk om te onthouden dat omvormers moeten worden gebruikt wanneer twee of meer typen deurbellen op hetzelfde systeem worden geïnstalleerd.

  9. Test het systeem: Nadat het platform en het klokkenspel op hun plaats zitten en de draadverbindingen veilig zijn, is het belangrijk om het systeem te testen om er zeker van te zijn dat het goed werkt; dit doe je door het deurbelsysteem van stroom te voorzien via de stroomonderbreker en de knop te activeren.

  10. Verberg lelijke draden: Door ongebruikte draden en stekkers uit het zicht te verstoppen en eventuele losse draden en connectoren vast te zetten met zip-ties, zullen muren er netjes, opgeruimd en afgewerkt uitzien.

Volg deze 10 tips, en elke beginner zou geen problemen moeten hebben met het installeren van een nieuwe deurbel!